Chec din albusuri

de susu in Prajituri, 17 Sep 2012 | 5639 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 albusuri
  • 1 vf lingurita de sare
  • 140 gr faina 000
  • 120 gr zahar
  • Alte 120 gr zahar
  • 1 esenta vanilie fiola
  • ½ esenta migdale fiola
  • Zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din albusuri:

Faina cu 120 gr zahar se amesteca separate. Albusurile se bat spuma cu celelalte 120 gr zahar si putina zeama de lamaie. Albusurile si lamaia sa fie scoase cu cateva ore inainte de la rece. Cand albusurile s-au facut bezea se adauga esentele si se mai bate putin . Se cerne amestecul de faina cu zahar de doua ori si apoi se pune peste albusuri si se incorporeaza usor de jos in sus. Se ia o forma detasabila cu tub la mijloc si nu se unge tava deloc, ca sa creasca. Se pune imediat la cuptorul neaincalzit. Se da drumul la cuptor la temperatura mica si se coace pana devine usor aurie, eu am uitat sa micsorez focul si am ars-o deasupra pentru ca mi-a fost teama sa mai deschid usa cuptorului pana n-a fost gata insa a iesit. Se tine vreo 30-35 minute.

Se pregateste dinainte o sticla sau borcan care sa mearga la forma, vezi poza, se face testul cu scobitoarea si cand e gata se scoate forma si se intoarce cu fundul in sus lasand-o sa se sprijine de borcan. Tubul din mijloc trebuie sa se sprijine pe gatul sticlei. Se lasa pana la racirea completa, nu va grabiti. In acest fel ramane extra pufos si cu o consistenta de crema altfel se lasa blatul.

Rece se scoate cu ajutorul unui cutit pus intre blat si vas, eu am facut-o in cea de silicon. Este o nebunie si m-au intrebat toti daca am pus branza in ea dar de fapt erau doar albusuri

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

17.09.2012, 19:53


javascript:if%20(%20disableMultipleSubmit('formComenteaza')%20)%20document.formComenteaza.submitjavascript:if%20(%20disableMultipleSubmit('formComenteaza')%20)%20document.formComenteaza.submit();();javascript:if%20(%20disableMultipleSubmit('formComenteaza')%20)%20document.formComenteaza.submit();

iry-gabriela 1

17.09.2012, 20:04

ce frumos ti-a iesit

Sim0na 1

17.09.2012, 22:06

tare bine arata!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri cu cirese